El trinxament segueix al bosc de l’Espai Natural d’Interès Nacional de Pinya de Rosa a Blanes.

El Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya ignora l’adhesió de les més importants institucions catalanes de recerca al manifest en contra de la manera de fer els treballs de desforestació. A més, la Delegació Territorial de Medi Ambient de Girona segueix recolzant el tècnic forestal de la Selva que ha aprovat l’ús de maquinària pesada en els treballs dins del paratge natural protegit, fins i tot, sense disposar d’un projecte d’execució dels treballs. Sembla incomprensible que uns treballs d’aquesta magnitud en un paratge protegit no hagin estat valorats per el Consell de Protecció de la Natura.

De la mateixa manera, la Delegació Territorial de Medi Ambient de Girona ha emès fa pocs dies un informe en el que diu que la tanca que s’ha col·locat al voltant del paratge protegit s’haurà d’aixecar 15 centímetres del terra. Aquest informe contradiu les declaracions del propi Conseller de Medi Ambient que va dir que s’hauria de substituir part de la tanca perquè no era cinegètica i que la resta superava l’alçada permesa. Recordem que la propietat va col·locar el tancat sense el permís del Departament de Medi Ambient de la Generalitat i que l’àrea d’urbanisme de l’Ajuntament de Blanes va donar el permís d’obres de manera irregular en faltar l’informe favorable previ. 

Davant la incapacitat tècnica demostrada per la Delegació Territorial de Medi Ambient de Girona en la gestió d’aquest espai natural protegit, i per totes les irregularitats comeses en aquest afer, l’Associació Pinya de Rosa demana la dimissió del Delegat de Govern de Medi Ambient a Girona el Sr. Emili Santos.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.